Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Lansingerland heeft een Vrijwilligersverzekering afgesloten.
Deze Vrijwilligerszekering is voor alle vrijwilligers binnen de gemeente. Vrijwilligers doen het werk vanuit een collectief, op vrijwillige basis. Ze krijgen er geen geld voor. Vrijwilligers doen het werk voor anderen en/of de samenleving. En ze dienen er een maatschappelijk belang mee. Vrijwilligers hoeven niet apart voor de verzekering aangemeld of geregistreerd te worden. 

Voor wie?
Alle vrijwilligers, jong en oud, zijn verzekerd, ook bij incidentele activiteiten (zoals bijvoorbeeld vrijwilligers bij de intocht van Sinterklaas). De verzekering geldt, onder voorwaarden, ook voor mantelzorgers.

Eigen risico
Bij schade die verzekerd is, is er geen eigen risico.

Secundaire dekking
Heeft een vrijwilliger schade? En is er een andere verzekering dan de Vrijwilligersverzekering waarop de vrijwilliger deze schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor. Het maakt daarbij niet uit wanneer die verzekering gesloten is. Dit heet een 'secundaire dekking'. Die secundaire dekking geldt voor alle verzekeringen, behalve voor de ongevallenverzekering.


Verzekeringsgebied
De Vrijwilligersverzekering verzekert binnen Europa vrijwilligers die vanuit Nederland, min of meer georganiseerd, onverplicht en onbetaald werk verrichten voor anderen en/of de samenleving, waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Denk aan vrijwilligers die kinderen begeleiden bij bijvoorbeeld een sporttoernooi in het buitenland. Vrijwilligerswerk dat over de grens gedaan wordt en te maken heeft met rampenbestrijding, is niet verzekerd.


De vrijwilliger die in een gemeente woont die de Vrijwilligersverzekering heeft gesloten, is altijd verzekerd. Ook als de vrijwilliger werk doet binnen een gemeente die deze verzekering niet heeft.


Standaard voorwaarden
Informatie over de vrijwilligersverzekering staat in de polisvoorwaarden en de brochure. Deze staan op de website van de verzekeraar.

 

Schade... en dan?
Bij schade stuurt u een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'beroep op vrijwilligersverzekering'. In deze mail omschrijft u in ieder geval hoe de schade is ontstaan, wie de schade lijdt en waaruit de schade bestaat. De gemeente stuurt uw claim door naar de verzekeraar, waarna die de schade rechtstreeks met u afwikkelen. Eén en ander uiteraard onder behoudt van polisdekking.


Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..