Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6

Vrijwilligersverzekering

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Wist u dat u als vrijwilliger van uw vrijwilligersorganisatie of (sport)vereniging verzekerd bent via een collectieve verzekering van de gemeente Lansingerland? Hierdoor worden de risico’s van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afgedekt.

Voor wie?
Alle vrijwilligers die werken vanuit een collectief, jong en oud, zijn verzekerd, ook bij incidentele activiteiten (zoals bijvoorbeeld vrijwilligers bij de intocht van Sinterklaas). De verzekering geldt, onder voorwaarden, ook voor mantelzorgers.

Eigen verzekering
Heeft u schade? En is er een andere verzekering dan de Vrijwilligersverzekering waarop u deze schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor. Het maakt daarbij niet uit wanneer die verzekering gesloten is. Dit heet een 'secundaire dekking'. Die secundaire dekking geldt voor alle verzekeringen, behalve voor de ongevallenverzekering.

Standaard voorwaarden
Informatie over de vrijwilligersverzekering staat in de polisvoorwaarden en de brochure. Deze staan op de website van de verzekeraar.


Schade… en dan?
Bij schade stuurt u een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'beroep op vrijwilligersverzekering'. In deze mail omschrijft u in ieder geval hoe de schade is ontstaan, wie de schade lijdt en waaruit de schade bestaat. De gemeente stuurt uw claim door naar de verzekeraar waarna zij de schade rechtstreeks met u afwikkelen. Eén en ander uiteraard onder behoudt van polisdekking.

 

Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..