Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6

Vrijwilligersverzekering

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Wist je dat je als vrijwilliger van een vrijwilligersorganisatie of (sport)vereniging verzekerd bent via een collectieve verzekering van de gemeente Lansingerland? Hierdoor worden de risico’s van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afgedekt.

 

Altijd navragen
Het is altijd de moeite waard om je schade in te dienen. Of het nu gaat om een kapotte bril, een schade aan vervoersmiddel of letselschade .... of iets (heel) anders. Geef je schade door! Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met het VIP via het telefoonnummer 010-5225545 of met de gemeente via het telefoonnummer 14010.

 

Voor wie?
Alle vrijwilligers die werken vanuit een georganiseerd groepsverband (zoals bijvoorbeeld een vereniging), jong en oud, zijn verzekerd, ook bij incidentele activiteiten (denk hierbij aan mensen die gewoon een keertje helpen op school of bij de sportvereniging).

Eigen verzekering
Heb je schade? En is er een andere verzekering dan de Vrijwilligersverzekering waarop je deze schade kan melden? Dan gaat, in de regel, die andere verzekering voor. Het maakt daarbij niet uit wanneer die verzekering gesloten is. Dit heet een 'secundaire dekking'. 

Standaard voorwaarden
Informatie over de vrijwilligersverzekering staat in de polisvoorwaarden en de brochure. Deze staan op de website van de verzekeraar.


Schade… en dan?
Meld de schade via de volgende link: https://www.lansingerland.nl/direct-regelen/klacht-of-melding/het-ergens-niet-mee-eens-zijn/aansprakelijk-stellen-van-de-gemeente. Dit betreft een algemeen formulier voor het indienen van een claim. Het is wel van belang dat er duidelijk wordt vermeld dat een beroep wordt gedaan op de vrijwilligersverzekering en dat de schademelder een vrijwilliger is. Voeg alle overige informatie over schade/toedracht en de bewijsstukken van de geleden schade toe bij de claim. De gemeente zal de schademelding melden bij de verzekeraar.

 

Wli je meer informatie? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met de verzekeraar.