Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6

Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht voor subsidie aanvragen?

Houdt u zich als organisatie bezig met activiteiten voor inwoners uit Lansingerland? De gemeente Lansingerland subsidieert activiteiten van instellingen, organisaties en andere initiatieven. De gemeente subsidieert alléén de activiteiten die passen binnen de gemeentelijke beleidsdoelen.

Waar kan ik terecht voor vergunningen?

De gemeente verleent allerlei vergunningen en ontheffingen. Voor sommige zaken is geen vergunning nodig, maar moet u wel een melding doen.

Met welke wetten en regels rondom vrijwilligerswerk moet ik rekening houden?

Vrijwilligerswerk.nl heeft de wetten en regels rondom vrijwilligers(-organisaties) voor u op een rij gezet. Daardoor vindt u snel welke regels van toepassing zijn voor uw situatie en gaat er geen tijd of geld verloren dat bedoeld is voor de uitvoering van het vrijwilligerswerk.

Welke fondsen zijn er in Lansingerland actief?

Via de bijgaande link vindt u een overzicht van fondsen in Lansingerland. De fondsen zijn op alfabetische volgorde gerangschikt. U kunt contact opnemen met de fondsen waarvan u denkt dat ze bij uw project passen.

Fondsenzoeker Lansingerland

 

Hoe kan ik hetgeen mijn vrijwilligers leren vastleggen?

Leren is één van de meest genoemde motivaties om vrijwilligerswerk te doen.

Als vrijwilligersorganisatie kan je dit steunen door opgedane kennis en
competenties zichtbaar te maken. Een instrument waarmee dit kan is daarom van
grote waarde voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.
Hiervoor kan een ECV certificaat voor vrijwilligers gebruikt worden.

EVC staat daarbij voor Erkenning van Verworven Competenties.
Met een EVC-certificaat kan iemand aantonen wat hij of zij heeft geleerd. Dit kan helpen bij het vinden van een baan, die aansluit op iemands kennis en deskundigheid.

Een EVC certificaat wordt gemaakt volgens een vaste format. Dit maakt het invullen eenvoudiger. De vrijwilliger krijgt het document als pdf bestand en/of op papier mee. Het EVC is voor veel vrijwilligers veelal waardevoller dan een getuigschrift. Het format zorgt namelijk voor specifieke en competentiegerichte informatie.

Wilt u aan de slag met EVC's? Het VIP Lansingerland helpt u graag verder met het werken met EVC. Wij gebruiken hiervoor Europass Mobiliteit voor Vrijwilligers.