Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Bij ons gebeurt dat niet … en andere sprookjes

02-09-2021

Interactieve informatiebijeenkomst: Sociale veiligheid binnen je vrijwilligersorganisatie of vereniging

We kennen elkaar toch

Het leuke van vrijwilligerswerk is dat mensen elkaar vaak heel goed leren kennen: ze delen een passie voor de club, de vereniging of de goede zaak. En wie heeft er dan zin om over grensoverschrijdend gedrag na te denken. Immers: ‘wij’ kennen elkaar al jaren!
Grensoverschrijdend gedrag wordt helaas vaak weggewuifd. Zelfs als mensen het zien gebeuren, wordt er niet snel actie ondernomen.

Het zal je maar gebeuren

Misschien willen vrijwilligers, leden en andere betrokkenen liever niets weten van dit soort situaties, maar we weten natuurlijk dat het gebeurt. Mensen worden uitgesloten, er worden kwetsende opmerkingen gemaakt en / of gediscrimineerd en we lezen allemaal de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zal je maar gebeuren. Of je kind. Of je partner…..

Bij ons gebeurt dat niet!

Ook binnen de club of organisatie waar je zelf bij betrokken bent kan dit voorkomen, soms zelfs zonder dat de dader zich er bewust van is dat de ander er last van heeft. Met elkaar streven we naar sociale veiligheid binnen vrijwilligersorganisaties en verenigingen, voor zowel vrijwilligers als leden en deelnemers. Het idee van vrijwilligerswerk is immers het leveren van een maatschappelijke bijdrage, voor en door mensen.
Wij doen er alles aan om het te voorkomen, jij ook?

Beleid en advies

Bestuursleden en coördinatoren krijgen de mogelijkheid om advies te krijgen over het vergroten van de veiligheid binnen hun organisatie. Carin v.d Hor (namens het NOV) praat hen graag bij over de, vaak praktische, acties die genomen kunnen worden. Het goede nieuws is ook dat er gratis hulp en ondersteuning mogelijk is bij het op orde krijgen van het sociale veiligheidsbeleid van de organisatie of vereniging.

Ga verder of ga aan de slag met dit onderwerp. Doe mee met de bijeenkomst op
maandag 27 september 19.30 uur.
Deze staat gepland in Bergschenhoek. Na aanmelding (info@viplansingerland.nl) ontvangen deelnemers een bevestiging met hierin de gegevens van de bijeenkomst. Ook de VIP vrijwilligers vertrouwenspersoon Theo van Gerdingen is aanwezig. Er is maximaal ruimte voor 20 deelnemers, vol = vol.