Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Vrijwilligersprijzen 2020

05-10-2020

Vrijwilligers in Lansingerland zorgen met elkaar dat er veel zaken draaien, denk maar eens aan sportverenigingen, activiteiten binnen zorg en welzijn, Maatjes voor hen die dat nodig hebben, maar ook bij culturele organisaties, op scholen en op het gebied van natuur en milieu zijn vrijwilligers actief.

 

De gemeente Lansingerland vindt vrijwilligers heel belangrijk. Als blijk van waardering voor hun inzet reikt de gemeente jaarlijks vrijwilligersprijzen uit: één voor de vrijwilliger van het jaar en één voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Bij die laatste kan het ook gaan om een groep vrijwilligers binnen een organisatie.

Dit jaar is er ook een speciale vrijwilligersprijs voor “Coronavrijwilligers”. Het gaat dan om mensen die zich in deze bijzondere tijd hebben in gezet voor hun medemens. Hierbij kan het gaan om een individu of groep.

 

Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich naar uw gevoel
op een bijzondere manier inzet? Dan kunt u deze voordragen.

Het maakt niet uit hoe lang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week. Het is vooral belangrijk dat het vrijwilligerswerk wat hij of zij doet van betekenis is voor Lansingerland en/of de inwoners.

Dus:

Welke vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie wilt u in het zonnetje zetten?

Inwoners uit Lansingerland kunnen hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie voordragen voor deze prijs. Ook eerdere genomineerden mogen opnieuw voorgedragen worden. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland verzamelt alle voordrachten.

Jury
Om tot een zorgvuldig besluit te komen stelt de gemeente een jury samen, bestaande uit gemeenteraadsleden. Zij beoordelen de voordrachten. De uitreiking van de vrijwilligersprijzen 2020 zal, als gevolg van Corona, niet tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaatsvinden. Er wordt een passende, alternatieve, manier gezocht om de prijzen uit te reiken.

Spelregels voor nominatie
Voor de nominatie gelden onder meer de volgende spelregels:

  • Voor het voordragen van een vrijwilliger of vrijwilligersorganisaties is een motivatieformulier beschikbaar. Dat u kunt opvragen via info@viplansingerland.nl of via telefoon (010) 522 55 45. Een appje sturen kan ook. Stuur die naar 06-31930713Dan sturen wij u het formulier per mail (of post) toe.
  • Op het formulier geeft u een beschrijving van de motivatie van uw voordracht. De motivatie is het belangrijkste onderdeel van de voordracht. U kunt dan denken aan informatie over de betekenis van het vrijwilligerswerk voor de lokale samenleving, de tijdsbesteding en het (bijzondere) karakter van het werk.
  • Het ingevulde formulier moet uiterlijk dinsdag 24 november 2020 binnen zijn bij het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland (info@viplansingerland.nl). U kunt een papieren nominatie sturen naar Wilhelminastraat 1a, 2661 ET in Bergschenhoek. Daarna gaat de jury alle binnengekomen nominaties beoordelen en een winnaar kiezen.


De gemeente nodigt alle inwoners van Lansingerland

van harte uit om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te nomineren!


Wilt u hulp bij het invullen van de motivatieformulier?

Het VIP Lansingerland kan u helpen. Maakt u hiervoor een afspraak door een mail te sturen naar info@viplansingerland.nl of bel met: (010)- 5225545.