Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Word ook Maatje voor een ander!

01-04-2021

Maak kennis met dit mooie vrijwilligerswerk op 15 april (13 en 20 uur). Als Maatje maak je verschil in het leven van een ander.

Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk de deur uit kunnen, de taal slecht spreken, weinig contacten hebben, lichamelijk of geestelijk ziek of mantelzorger zijn. Maar hoe vind je iemand die een Maatje nodig heeft?

In Lansingerland zijn diverse organisaties met maatjesprojecten actief. Dit kunnen projecten voor een bepaalde doelgroep of voor mensen binnen een bepaald aandachtsgebied. De organisaties koppelen een vrijwillig Maatje aan iemand die een Maatje nodig heeft. Zij bieden ook ondersteuning aan de vrijwilligers. Het is daarom belangrijk om een maatjesproject of organisatie te vinden die bij jou als vrijwilliger past.

Interesse?
Heb je interesse om Maatje te worden maar weet u nog niet goed bij welk project?

Doe dan mee met de online speedmeet met Maatjesprojecten op donderdag 15 april om 13.00 uur of 20.00 uur (online) Je kunt dan kennismaken met verschillende organisaties die maatjesprojecten hebben. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland in samenwerking met de aanwezige organisaties: GGZ Delfland, Humanitas Lansingerland, Jong Perspectief, Laurens Oudelandse Hof, Taalhuis Oostland, VTV Thuismaatjes en Welzijn Lansingerland.

Deelnemen is eenvoudig: Na aanmelding via info@viplansingerland.nl ontvang je een linkje. Door hierop te klikken kom je in de bijeenkomst. Het is niet nodig om een programma te downloaden.