Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Hoe houdt je het werk gaande in Coronatijd?

02-04-2020

Het zijn bizarre tijden voor ons allemaal. De corona pandemie roept veel onzekerheden en vragen op. Vrijwilligersorganisaties sluiten de deuren of blijven juist open omdat zij onmisbaar zijn voor het dagelijks leven van kwetsbare doelgroepen.

 

Hoe zorg je voor je vrijwilligers in deze tijden?

 

Blijf verbonden!
Kunnen je vrijwilligers elkaar helpen in deze tijden? Blijven ze met elkaar in contact? Een telefoontje of een boodschap voor iemand is een kleine moeite, maar maakt een groot verschil. Waar nodig kun je de onderlinge verbondenheid faciliteren. Misschien met een WhatsApp groep of een telefoonboom (houdt de AVG regels in de gaten en vraag toestemming). Ook Skype, social media kanalen en andere digitale tools kunnen je helpen.

Zorg dus dat je administratie op orde is zodat je al jouw vrijwilligers snel en makkelijk kunt bereiken. Mis je gegevens? Dit is een goede tijd om alles bij te werken.

Deel je informatie over het coronavirus met je vrijwilligers, let er dan op dat dit betrouwbare info is. Sommige berichten die op sociale media circuleren zijn onjuist of bevatten zelfs gevaarlijke onwaarheden. Baseer je op de berichten van het RIVM of de WHO.

Houd contact met elkaar! Kunnen de vrijwilligers toch vanuit huis iets betekenen voor je organisatie en je klanten? Laat vrijwilligers mee denken over welk werk zij eventueel thuis kunnen doen, bijvoorbeeld bellen met jullie doelgroep.

Een crisis brengt ook het beste in mensen naar boven! Welke ideeën hebben vrijwilligers zelf om de diensten van jouw organisatie corona-proof te maken? Laat de creativiteit zijn werk doen! Welke ideeën hebben jullie? Laat het ons weten zodat we samen anderen kunnen inspireren!

In deze tijd van onvoorziene gebeurtenissen, zie je misschien ook onverwachte talenten bij je vrijwilligers! Is er iemand briljant in crisiscommunicatie? In creatieve oplossingen? In zorgzaamheid? Benut dit talent, nu en ook als de storm weer gaat liggen.

Kunnen de vrijwilligers van jouw organisatie nu even niets doen? Vrijwilligers willen meestal graag helpen. Help ze met tips. Houd de de social media en website van het VIP Lansingerland in de gaten voor oproepen en vragen en laat jouw vrijwilligers voor een andere organisatie iets doen. Van een fijne samenwerking wordt iedereen beter!

 

CORONA-PROOF VACATURES OP DE VACATUREBANK
Gaat het werk van jouw organisatie in aangepaste vorm door en heb je werkzaamheden die corona-proof zijn (bellen, chatten, computerwerk) en zoek je juist extra hulp? Plaats ze als vacature of klus in de vacaturebank. Wij delen ze op social media.
Veel mensen willen juist nu iets doen. We denken graag mee hoe je jouw vrijwilligersklus corona-proof maakt. Neem contact met ons op!

 

Ontwikkeling
Is dit voor jou een tijd waarin je weinig werk hebt? Dat is dè tijd om je te verdiepen in interessante onderwerpen. Van werken met vrijwilligers tot instructie verantwoord alcohol schenken. Laat ons weten wat je zoekt.

Financiën
Het Oranje fonds heeft geld vrijgemaakt voor initiatieven die zich extra inzetten op het gebied van armoede, informele zorg en eenzaamheid ontstaan door de coronacrisis. https://www.oranjefonds.nl/acute-coronahulp

Tot slot, bij alles wat je doet, hou je aan de richtlijnen van het RIVM

 

 

(bron: eindhoven doet)