Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Vrijwilligersprijzen 2021

11-10-2021

Vrijwilligers in Lansingerland zorgen met elkaar dat er veel zaken draaien. Denk maar eens aan (sport)verenigingen, activiteiten binnen zorg en welzijn, Maatjes voor hen die dat nodig hebben. Ook bij culturele organisaties, op scholen en op het gebied van natuur en milieu zijn vrijwilligers actief.

De gemeente Lansingerland vindt vrijwilligers heel belangrijk. Als blijk van waardering voor hun inzet reikt de gemeente jaarlijks vrijwilligersprijzen uit: één voor de vrijwilliger van het jaar en één voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Bij die laatste kan het ook gaan om een groep vrijwilligers binnen een organisatie.

Dit jaar is er ook een speciale vrijwilligersprijs voor “Cultuurvrijwilligers”. Hierbij kan het gaan om een individu of groep.

Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich naar uw gevoel
op een bijzondere manier inzet? Dan kunt u deze voordragen.

Het maakt niet uit hoe lang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week. Het is vooral belangrijk dat het vrijwilligerswerk wat hij of zij doet van betekenis is voor Lansingerland en/of de inwoners.
Dus:

Welke vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie wilt u in het zonnetje zetten?

Inwoners uit Lansingerland kunnen hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie voordragen voor deze prijs. Ook eerdere genomineerden mogen opnieuw voorgedragen worden. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland verzamelt alle voordrachten.
Jury
Om tot een zorgvuldig besluit te komen stelt de gemeente Lansingerland een jury samen, bestaande uit gemeenteraadsleden. Zij beoordelen de voordrachten.

De uitreiking van de prijzen wordt op een passende manier vormgegeven, afhankelijk van de mogelijkheden op dat moment. De uitreiking zal plaatsvinden in januari 2022. De definitieve datum zal nog worden gecommuniceerd.

Spelregels voor nominatie
Voor de nominatie gelden onder meer de volgende spelregels:
• Voor het voordragen van een vrijwilliger of vrijwilligersorganisaties is een motivatieformulier beschikbaar. Het formulier kunt u opvragen via info@viplansingerland.nl of via telefoon (010) -522 55 45. Dan stuurt het VIP het formulier toe.

• Op het formulier geeft u een beschrijving van de motivatie van uw voordracht. De motivatie is het belangrijkste onderdeel van de voordracht. U kunt dan denken aan informatie over de betekenis van het vrijwilligerswerk voor de lokale samenleving, de tijdsbesteding en het (bijzondere) karakter van het werk.

• Het ingevulde formulier moet uiterlijk woensdag 24 november 2021 binnen zijn bij het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland (info@viplansingerland.nl). U kunt eventueel een papieren nominatie sturen naar Wilhelminastraat 1a, 2661 ET in Bergschenhoek. Daarna gaat de jury alle binnengekomen nominaties beoordelen en een winnaar kiezen.

De gemeente nodigt alle inwoners van Lansingerland
van harte uit om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te nomineren!

Wilt u hulp bij het invullen van de motivatie / het formulier? Het VIP Lansingerland kan u helpen. Maakt u hiervoor een afspraak door een mail te sturen naar info@viplansingerland.nl, bel met: (010)- 5225545 of bel / app naar 06 31 930 713.