Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

 

‘Samen Lansingerland’ is  het loket waar de vraag en het aanbod van vrijwillige hulp samenkomen. Samen Lansingerland staat voor saamhorigheid, voor naar elkaar omkijken en elkaar helpen.  

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp nodig heeft?
Bel dan met (010) 522 55 45 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Helpen?

Wilt u zelf vrijwillige hulp bieden?
Bel dan met (010) 522 55 45 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

U kunt bij ‘Samen Lansingerland terecht voor:
• Boodschappen halen
• Boeken thuisbezorg-service
• Praatje maken/luisterend oor
• Het invullen van uw belastingaangifte of een formulier
• Warme Maaltijdservice tussen de middag
• Hulp bij tablet of telefoon
• Ondersteuning bij de Nederlandse taal
• Het vinden van een maatje
• Hulp bij uw thuisadministratie
• SchuldHulpMaatje
• Buurtbemiddeling
• HomeStart: ondersteuning van ouders
• Ondersteuning van jongeren
• Palliatief/ terminale ondersteuning in de thuissituatie

‘Samen Lansingerland’ is een initiatief van Welzijn Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Bibliotheek Oostland, het Diaconaal Platform Lansingerland, Jeugd en Jongerenwerk Lansingerland en de gemeente Lansingerland. ‘Lansingerland voor elkaar’ wordt mede mogelijk gemaakt door vele andere organisaties en initiatieven.

 

Ben jij onze nieuwe servicepunt vrijwilliger?

Samen Lansingerland is er voor alle inwoners. We bieden praktische hulp en informatie voor mensen die hulp en informatie zoeken of mensen die hulp willen aanbieden. Binnen Samen Lansingerland werken (lokale) organisaties samen om met elkaar mensen verder te helpen.

Hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. Niet iedereen vindt het prettig om te bellen of kan voldoende informatie vinden op folders en websites. Een persoonlijk contact is daarom voor veel mensen prettig. Vanaf 1 januari 2021 starten we om die reden met wekelijkse inloopmomenten, een in elke dorpskern. Bezoekers zijn hier welkom, zonder verplichtingen, en het is altijd gezellig. De vrijwilliger ontvangt bezoekers en spreekt hen. Er is op de achtergrond altijd een beroepskracht beschikbaar.

Voor deze leuke nieuwe vrijwilligersklus zoeken we mensen die anderen graag verder willen helpen en die minimaal 1x per 2 weken een inloopmoment kunnen bemensen. Je hebt een open houding, bent best een vlotte prater maar vooral een goede luisteraar en je kunt doorvragen. Je begrijpt dat het lastig kan zijn om hulp te vragen. Een gesprek met jou is een prettig gesprek. Mensen voelen zich gehoord. Je beantwoordt vragen waar mogelijk op basis van informatie op folders en de website. De overige vragen zet je schriftelijk (per mail) door. De organisaties achter Lansingerland Samen zorgen ervoor dat deze vragen vlot beantwoord worden.

Bezoekers die hulp willen aanbieden help je verder. Je vraagt door en verwoordt wat ze graag willen doen. Je kijkt of er een vraag uitstaat of verwijst hen anders door naar het VIP Lansingerland. Zij zorgen dan voor een goede match. Vrijwilligers kunnen altijd een leuke plek vinden via het VIP.

We bieden onze Servicepunt vrijwilligers een leuke, zelfstandige en afwisselende klus. Je kunt, in afstemming met de andere vrijwilligers, jezelf inroosteren. Je krijgt een vast aanspreekpunt, een vrijwilligerscontract, een training op maat, regelmatig werkoverleg en gezellige bijeenkomsten. Het vrijwilligersteam wordt betrokken bij mogelijkheden en ontwikkelingen. Samen geven we de inloopmomenten vorm. Wij luisteren naar jouw vragen en input.

De opleiding duurt 2 dagdelen, zodat je de taken goed kunt uitvoeren. Een dagdeel gaat over Samen Lansingerland. Het gaat dan over praktische zaken zoals de manier van werken, informatie vinden en het rooster. Het andere dagdeel betreft een leuke communicatietraining.

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met het VIP Lansingerland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 010-5225545. Appen kan ook naar 06-31930713 (ma, di, do). We kijken uit naar je reactie.