Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Voor vrijwilligers (met een binding) in Lansingerland zijn er leuke en interessante bijeenkomsten. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Onderaan deze pagina vind je ook linkjes naar e-learnings.

 

Workshops, trainingen en informatiebijeenkomsten VIP Lansingerland

 

Samen sterk in je sociale netwerk
Nieuwe datum volgt. 
Ieder mens heeft behoefte aan sociale contacten. Die contacten zijn verschillend, in aantal, en in de betekenis die ze hebben. Je voelt niet met al jouw contacten dezelfde band. En dat is maar goed ook, want als dat wel zo zou zijn, zou een mens het veel te druk krijgen om al die contacten goed te onderhouden. In je vrijwilligerswerk kom je soms mensen tegen die last hebben van te weinig goede contacten, van eenzaamheid of zich misschien zelfs geïsoleerd voelen.
In deze workshop zoeken we uit hoe je zo sterk mogelijk in je sociale netwerk kunt staan. En met deze kennis kun jij weer anderen op weg helpen.

Aan de orde komen:
Waar heb je je sociale netwerk voor nodig
De netwerkcirkel
Cirkel van invloed en van betrokkenheid

 

Werksessie vrijwilligers vacatureteksten schrijven
8 juni 15 uur (online / via teams of op locatie)
Na een inleiding (samen) aan de slag met je vacatureteksten. Hoe zorg je ervoor dat er juist op jou vacature wordt gereageerd? Sluit aan bij de doelgroep, de persoonlijke motivatie en beschrijf jullie aanbod. Hou je concepten / vacatureteksten bij de hand en ga hier direct mee aan de slag. Vooraf aanmelden is nodig.

 

In de planning

Informatiebijeenkomst: Grensoverschrijdend gedrag … bij ons gebeurt dat niet …. of toch wel? nieuwe datum volgt (online of op locatie, afhankelijk van de mogelijkheden)
Wat wordt verstaan onder ongewenst gedrag
Wat kan je eraan doen (praten, melden, opschrijven, hulp)
En welke handige hulpmiddelen zijn er?
Direct toepasbare handvatten en tips
Je kunt ook direct gratis ondersteuning aanvragen vanuit het NOV
Tijdens de bijeenkomst Carin van der Hor namens het NOV een compacte presentatie over dit onderwerp. Na de presentatie gaan we met elkaar in gesprek waarin we ingaan op de situatie binnen jou vereniging/vrijwilligersorganisatie. Doel van de avond is praktische input geven, stof tot nadenken maar ... je kunt ook direct afspraken maken voor (kosteloze) ondersteuning over dit onderwerp, vanuit het NOV. Het VIP en NOV werken samen rondom dit thema. Vrijwilligers Vertrouwenspersoon Theo van Gerdingen is deze avond ook aanwezig.

Jouw kwaliteiten in beeld
Er komt nog een keer een bijeenkomst in het najaar
Ieder mens heeft verschillende kwaliteiten. Dat maakt jou wie jij bent.
In deze workshop brengen we jouw kwaliteit(en) in beeld en kijken we ook naar de bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën die bij jou en jouw kwaliteit horen. Samen vormen deze vier onderdelen van het kernkwadrant.
Op deze manier leer jij door middel van kennis over de kernkwadrant jezelf en anderen beter kennen en kun je beter zien waar bepaald gedrag vandaan komt.

Aan de orde komen:

Complimenten geven en ontvangen
Op zoek naar kwaliteiten en bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën
Een voornemen formuleren n.a.v. een belangrijke uitdaging

 

E-learnings

Wil je direct vanachter je eigen tablet of PC aan de slag? Ga dan naar ons overzicht van gratis e-learning-modules die interessant zijn voor vrijwilligers: